Agra Taj Mahal

India per trein
india per trein taj mahal www.indiatrain.org

Taj Mahal

Agra kunt u vanuit Delhi op één dag bezoeken. Het is ongeveer 5 uur reizen met de taxi en zo’n 3 uur met de trein.   De stad zelf is druk, vol en er is weinig of niks te beleven. Het zou echt niet de moeite waard zijn voor een bezoekje als Agra niet de stad is van de Taj-Mahal en van het Agra Fort.

 

 

De Taj Mahal is een symbool van India en een van 7 wereldwonderen. Keizer Shah Jahan bouwde dit immense (en ook wel absurde) mausoleum voor zijn gelieve vrouw die het leven liet tijdens haar kraambed. De bouw duurde meer dan 23 jaar  en in totaal hebben er volgens de verhalen  meer dan 20.000 mensen aan gewerkt. In  het Mausoleum liggen de lichamen van zowel zijn vrouw Mumtaz Mahal als hijzelf. Als u in de gelegenheid bent , bekijk dan de Taj Mahal bij zonsopgang of bij zonsondergang . Het gebouw kleurt dan oranje/rood.

Agra Fort Als u toch in Agra bent kunt u dit combineren met een bezoekje aan het rode fort van Agra. Het Agra fort was oorspronkelijk gebouwd als een militair fort, maar  veranderde in een keizerlijk fort. Het huidige fort is een mix van bouwstijlen:  van Mughal tot Hindoe en Islamitische architectuur.