Amritsar en Atari

India per trein

Tussen New-Delhi en Amritsar rijden rechtstreekse en comfortabele treinen. De reisduur is tussen de 6 en 7 uur en kan goed met een dagtrein gedaan worden.

 

gouden tempel amritsar www.indiatrain.org
Gouden Tempel Amritsar

In Amritsar is de gouden tempel van de Sikhs. In de tempel wordt van zonsopgang tot 10.00 uur ‘s-avonds gelezen uit de heilige boeken. Dat gebeurt in de gouden tempel die op een eiland in de vijver ligt. Iedereen is welkom om de tempel te bezoeken mits u respect toont door het hoofd te bedekken en op blote voeten het complex te betreden. Alcohol, tabak en drugs zijn streng verboden. U kunt zelfs gratis overnachten en ook gratis eten in de grote eetzaal. Het is voor de Sikh een eer om te mogen meehelpen en zij vinden het fijn om u als bezoeker te vertellen over de geschiedenis van de tempel.

Atari 

atari www.indiatrain.org
Atari sluitingsceremonie

Op de grensovergang tussen India en Pakistaan in de stad Atari vindt iedere middag bij zonsondergang een ceremonie plaats waarbij de grensovergang gesloten wordt. Aan beide zijde van de grens proberen de militairen indruk te maken door overdreven te marcheren. Vermakelijk om te zien en verbazingwekkend om te ervaren dat daar iedere dag een paar duizend mensen op afkomen.  Er staan dan ook lange rijen voor de veiligheidscontrole. Gewoon langs de rijen lopen en vooraan aansluiten. Een taxi vanuit Amritsar kost ongeveer 20 Euro en het is ongeveer 1 uur rijden.